Laatste training Integriteit 2018

Op 13 november vond de laatste training Integriteit en ethische dilemma's in 2018 plaats in Zwolle. Een mooie maar ook intensieve dag waarop bewindvoerders, curatoren en mentoren samen keken naar lastige kwesties in hun beroepspraktijk.

 

Deze dag geen juridische bijscholing of informatie over de belastingvrije voet, maar een dag over wat het goede is om te doen.  Ook geen dag met kant en klare antwoorden en oplossingen; iets waar bewindvoerders natuurlijk dol op zijn. Wel veel vragen die tot dieper nadenken stemmen. Hoe ga ik om met dilemma's die op mijn pad komen en waarbij het lijkt alsof ik het nooit goed kan doen? Wat is voor mij echt van belang? 

In de ochtend startten we met een inventarisatie van vragen waar een ieder mee zat. Veel herkenning en ook opluchting; ik ben niet de enige die hiermee zit. Vervolgens spraken we over integriteit, je eigen waarden en normen en de professionele codes. Hoe kun je daarmee omgaan? Welke basisvragen kun je jezelf stellen om te testen of je een juiste beslissing hebt genomen? 

In de middag bespraken we een aantal lastige kwesties in een dialoog. Het was een open en onderzoekend gesprek, waarbij het oordeel even uitgesteld werd. 

Al met al een vruchtbare dag met veel positieve reacties. In 2019 volgen weer een aantal trainingen. Voor dit jaar was dit een mooie afsluiting. 

 

Top